Sunday, 10 June 2012

5 Cara nak buat alert bila orang press button keyboard kat blog or deface anda

Asalamualaikum . hai hari ni aku nak ajar korang semua camne nak buat alert bila orang press button kat blog anda or deface anda. Siapa yang kurang paham , nih effect dia bila anda ke blog or site yang telah dideface , anda tekan huruf ke , nombor ke , ape-ape je lah button kat keyboard ni , akan keluar alert .

Contoh :



copy script ni :


<script>

function muter2(){

scrW=screen.availWidth

scrH=screen.availHeight

window.moveTo(0,0)

window.resizeTo(10,10)

window.focus()

for(x=0;x<80;x++){

window.resizeTo(10,scrH*x/80)

}

for(y=0;y<80;y++){

window.resizeTo(scrW*y/80,scrH)

}

window.resizeTo(scrW,scrH)

}

document.oncontextmenu=new Function("muter2();return false");

function keypressed(){alert("Finding Some Code ? ");}

document.onkeydown=keypressed;

function kasih_tau(){

}

</script>

*NOTE : KORANG BOLEH TUKAR AYAT " Finding Some Code " tuh


Share it . and jangan lupa creditkan kat aku :)

5 Comments

fakhruddin udin said...

nak coding bahagian yang mana....?

Herry Jack said...

kat bawah sekali pon boleh :)

Shahir said...

baek punye...

Herry Jack said...

Masih ye Shahir. Share2 lah ye blog ni kat kawan kamu

chiki boom said...

lol mcm mana nak copy,,dia x bg =_=''

Bagaimana Pendapat Anda ?

Comment Here